Fémmentes koronák, betétek

A végleges koronák készülhetnek fémből, porcelán és fém kombinációjából, kizárólag porcelánból, vagy műgyanta alapon.

 

A fémből készült koronák készülhetnek arany, vagy egyéb fémötvözetből. Összehasonlítva más fogpótlásokkal, ennél az eljárásnál kell a legkevesebb foganyagot eltávolítani a fog előkészítése során. A fémből készült pótlások jól funkcionálnak magas rágó- és harapóerőt biztosítanak, és talán a legtartósabbak. Az árukat tekintve meglehetősen olcsóak. Legnagyobb hátrányuk a fémes szín.

A porcelán és fém kombinációjával készült koronák színe hozzáigazítható az eredeti fogak árnyalatához (ellentétben a fémből készült felépítményekkel). A teljesen porcelánból készült koronák mellett, talán ez adja a legtermészetesebb megjelenést. Hátránya, hogy néha a porcelán alatt lévő fém réteg idővel láthatóvá válik (legtöbbször egy sötétebb árnyalatú vonalként az íny környékén, ha az íny sorvadni kezd).

Az all-resin, vagy műgyanta alapú koronák a legolcsóbbak, de ezek könnyen kopnak a használat során és sokkal hajlamosabbak a törésre, mint a porcelán felépítmények.

A tisztán kerámiából vagy porcelánból készült fogászati koronák biztosítják a legtermészetesebb színt és megjelenést, valamint a legalkalmasabb azoknak is, akik fémallergiában szenvednek, vagy attól tartanak. És bár nem olyan erősek, mint a porcelán és fém kombinációjával készült fogászati munkák, ez a tisztán kerámiából készült korona lehet a legjobb alternatíva a frontfogak pótlására.

 

ZOOM fogfehérítés

Ki olvas minket

We have 20 guests and no members online